Louises pappa får fortsatt vårdnad

Pappan i Vetlanda som dömdes till rättspsykiatrisk vård för hundratals samlag med sin minderåriga dotter, det så kallade fallet Louise, kommer även i fortsättningen att få vårdnaden, uppger Vetlanda-Posten. Men beslutet får inga praktiska konsekvenser enligt socialtjänschefen. Att föräldrar fråntas vårdnaden när deras barn omhändertas är ytterst ovanligt enligt en professsor i rättsvetenskap som SvD.se har talat med.

Alexandra Hernadi
Publicerad
Annons

I samband med en vårdnadsutredning som inleddes i våras har socialtjänsten i Vetlanda beslutat att inte gå till domstol för att frånta pappan vårdnaden i det uppmärksammade fallet Louise. Det framgår av en sekretessbelagd utredning som tidningen Vetlanda-Posten tagit del av.

– Naturligtvis skulle vi kunnat gå till domstol men eftersom flickan snart blir myndig såg vi ingen anledning att ta saken vidare. Med största sannolikhet skulle vi inte nå dom förrän efter hennes födelsedag och då får ett sådant beslut ändå inga praktiska konsekvenser, säger kommunens tf socialchef Jerker Richt till SvD.se.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons