Intensivt om kärlek, svek och frihet

Sara Granath
Publicerad
Annons

Rum för kärlek
Teater Västernorrland, Sveateatern, Sundsvall
Text: Malin Lagerlöf
Regi Mattias Knave
Scenografi Kajsa Hilton-Brown
Medv Hanna Schön, Andreas Liljeholm, Lena E Forslund

”Rum för kärlek” är en alldeles specifik berättelse om en ung kvinna som blir förälskad i en bankrånare, som just muckat från fängelset, men genomför en planerad kupp och får ett nytt straff. Mot alla odds och mot mammas inrådan stannar hon hos honom tills han kommer ut igen. Detta kostar henne ett socialt liv, ett bättre jobb - ja, friheten.
Malin Lagerlöf, känd både som filmmanusförfattare - ”Vägen ut”, ”Miffo” - och dramatiker - ”Olof Palmes leende” - har skrivit pjäsen, som fått urpremiär på Sveateatern i Sundsvall i regi av Mattias Knave. Jag såg en skolföreställning och noterade hur väl Kajsa Hilton-Browns scenografi passar ungdomarnas behov av att ständigt relatera till varandra: publiken sitter på två sidor om en avlång spelplats, och kan hela tiden se dem som sitter mitt emot.
Men när spelet väl kom igång,
var det ingen som hann ägna sig så mycket åt att kolla in någon annan eller syssla med mobilen. Och jag tror inte att koncentrationen i salongen berodde på att en lärare hotade med halshuggning för dem som inte stängde av.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons