Musikalen ”Spider-Man” sågas

Som om det inte vore nog med alla motgångar som redan kantat musikalen ”Spider-Man: Turn off the dark”, så sågas nu föreställningen av en näst intill enig kritikerkår. Musiken till den påkostade showen är skriven av Bono och The Edge från U2 och Julie Taymor, som tidigare gjort stor succé med musikalen ”Lejonkungen”, står för regin.

Publicerad
Annons

Recensenter från New York Times och Washington Post skriver att ”Spider-Man” är en av historiens sämsta musikaler. New York-tidningen Daily News recensent skriver: ”Med undantag för ”Rise above”, saknar låtarna av Broadway-nykomlingarna Bono och The Edge någonting som får dem att stå ut från mängden. Det är som att de är skrivna i osynligt bläck, tonerna är där och sedan försvinner de plötsligt från ditt medvetande”.

”Spider-Man: Turn off the dark” ska ha premiär på Broadway den 15 mars, men har redan visats 66 gånger för publik under repetitionsperioden. Föreställningen har drabbats av flera problem och förseningar, bland annat träffades skådespelerskan Natalie Mendoza så illa av ett rep att hon drabbades av hjärnskakning på ett genrep i november.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons