Experten chattade om gluten med läsarna

Den glutenfria trenden bygger till stor del på tanken att även personer utan glutenintolerans, så kallad celiaki, mår bättre av att utesluta gluten. Anneli Ivarsson är överläkare och har jobbat med celiaki-patienter sedan 1980-talet.

Publicerad
Det finns mycket att välja på - även för den som inte tål gluten. Majsmjöl, psylliumfrön, bovetemjöl, havremjöl, solrosfrön, pumpakärnor och rismjöl är några av ingredienserna.

Det finns mycket att välja på - även för den som inte tål gluten. Majsmjöl, psylliumfrön, bovetemjöl, havremjöl, solrosfrön, pumpakärnor och rismjöl är några av ingredienserna.

Foto: LEIF R JANSSON / TT
Annons

16:54 SvD:
Välkommen till chatten om gluten. Ställ frågor till överläkaren Anneli Ivarsson.

16:57 Anna:
Hej! Anser du att gluten är skadligt även för personer med andra autoimmuna sjukdomar än glutenintolerans?
Anneli Ivarsson:
Vi har tidigare trott att det kan vara så, men i våra senare studier har vi inte kunna påvisa någon sådan risk.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons