”Kvinnor ses som objekt att fånga”

Efter två uppmärksammade gruppvåldtäkter i Indien har kvinnors säkerhet återigen hamnat på agendan. ”Jag är chockad och känner mig ännu mer osäker”, säger 27-åriga Apra Vaidya, som redan försöker undvika att vistas ute kvällstid i Delhi. Landets största kvinnoorganisation AIDWA menar att det saknas politisk vilja att på allvar ta itu med kvinnofrågor.

Publicerad
Annons

State Entry Road, granne med New Delhis järnvägsstation, är även dagtid en förhållandevis ödslig gata, med järnvägskontor på ena sidan och tågspår på andra. Perfekt för ett överfall. Det var hit som en 51-årig
dansk turist förirrade sig den 14 januari. När hon frågade en grupp män om vägen drog de in henne på ett tomt kontor. Hon rånades under knivhot, varpå de åtta männen turades om att våldta henne i fyra timmar.

Sedan dess har polisen gripit sju misstänkta och söker fortfarande efter den åttonde. Det var den tredje våldtäkten av en utlänning i år och i måndags avslöjades ytterligare en gruppvåldtäkt av en 20-årig kvinna i en by i Västbengalen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons