Hoppets stjärna

Det är sommaren 2003. Louise Hoffsten, som är gravid, ser fram emot att hon ska gifta sig inom ett dygn. Då får hennes man besked om att han har elakartad cancer.

– Jag tyckte det räckte med att jag hade MS så jag tittade upp mot himlen och sa ”Tack för den bröllopspresenten!”, berättar den skivaktuella artisten som ändå är full av livslust och vägrar att se sig som ett offer.

Publicerad
Louise Hoffsten.

Louise Hoffsten.

Foto: LARS PEHRSON
Annons

Louise Hoffsten har precis släppt sin nya platta Så speciell, där hon skrivit många av låtarna tillsammans med Peter LeMarc. Hon är nöjd med skivan där hon gått ifrån sin rockiga stil och istället gjort svenska låtar i amerikansk lågmäld countrystil. Det beror inte på att hon som person är trotsig och älskar att göra precis tvärt emot vad som förväntas av henne utan för att hon vill hitta ett nytt uttryck.

– Visserligen är jag en motvallskärring och om någon säger bu säger jag bä men jag har också haft en längtan att börja sjunga på svenska igen för jag känner att publiken kommer mycket närmare när man spelar live, det går under huden på ett helt annat sätt. Jag ville göra en sparsmakad platta med en less is more-attityd.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons