M-topp fick bostad av Ersta

Stockholms socialborgarråd Ulf Kristersson (m) har skaffat sig en större hyreslägenhet via högsta ledningen inom Ersta diakonisällskap. Samtidigt har Stockholms stad vårdavtal för flera miljoner med Ersta. Enligt ett internt policybeslut ska Ersta bara hyra ut lägenheter till elever vid högskolan och i samband med nyrekryteringar av personal.

Fredrik Mellgren
Publicerad
Annons

Efter valet 2006 återvände Ulf Kristersson till Stockholm från jobbet som kommunalråd i Strängnäs. Han handplockades som socialborgarråd av partivännen och finansborgarrådet Kristina Axén Olin. Familjen som består av Birgitta Ed och tre barn lämnade villan i Strängnäs och sökte en tillfällig bostad. De bodde först på Pilgatan på Kungsholmen, men från i somras i en 125 kvadratmeter stor lägenhet på Folkungagatan på Södermalm. De hyr på ett så kallat korttidskontrakt på max 36 månader.

Hyran ligger just nu på cirka 10800 kronor i månaden, men ska inom kort höjas till 12700 kronor eftersom lägenheten renoverades inför att Kristersson skulle flytta in. Det handlade om nya tapeter, ommålning och ett nytt kök.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons