Analys

Carolina Neurath:Vd:n måste stödja ”Qvibergfalangen”

Carolina Neurath

I går avgick HQ:s vd tvärt före stämman. I dag är han tillbaka som vd. Med lag Qvibergs något otippade men hårfina seger under gårdagen måste det betyda att vd:n var nöjd med ägarna Qviberg – och deras agenda.

Carolina Neurath
Publicerad
Annons

Det är inte helt lätt att hänga med i alla turerna i skalbolaget HQ, före detta moderbolag till det havererade HQ Bank. Särskilt svårt blir det när kommunikationen kring bolaget på senare tid har präglats av tvärtomspråket. Mats Qvibergs bedyrande att ”han ville ta ansvar för det som hände i fjol”, när han köpte på sig fler aktier före stämman visade sig i går betyda ”sänk hela bolaget”. Ett smart drag, naturligtvis, att försöka begrava bolaget vars huvuduppgift är att bedriva skadeståndsprocess mot en själv.

Strax före gårdagens stämma avgick den förra vd:n Lennart Svensson ”med omedelbar verkan”, enligt ett pressmeddelande. I dag var han tillbaka som tillförordnad vd. Innan stämman hölls ett styrelsemöte och det var då vd:n bestämde sig. Den osäkerhet som rådde kring ägarsituationen och ovisshet kring ny styrelse fick vd:n att vilja kliva av, berättar deltagare på styrelsemötet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons