Heinekenchef: ”Öl är nyttigare än mjölk”

Lagom efter helgen kommer nyheten att öl kommer med hälsofördelar och i flera sammanhang är bättre än mjölk. Men stopp. Läs nyheten med urskillning. Det är marknadsföringschefen på Heineken som har talat.

Publicerad
Annons

Allting går att köpa med mördande reklam - kom och köp konserverad gröt, heter det i visan och i det gamla talesättet. Nu är kanske inte reklamen mördande och det handlar inte om gröt. Men Heineken är uppenbarligen beredd att spänna marknadsföringsmusklerna ordentligt och med olika pr-insatser se till att få sålt så mycket öl som möjligt. Det framgår av en intervju som CNBC gjort med den nederländska bryggerikoncernens marknadsföringschef Alexis Nasard.

Denne betonade bland annat Heinekens produktplacering i den senaste James Bondfilmen som blev en överraskning för många som känner sin 007. I stället för att smutta på sin vanliga dryck, vodka martini, vid allsköns tillfällen så smuttade skådespelaren Daniel Craig, som gestaltar den odödlige agenten, på Heinekenöl vid ett tillfälle i stället.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons