ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Få spår av katastrofen

På kaféer uppmanas kunderna att lägga växelpengarna i bössor för att hjälpa översvämningsdrabbade. Vid bankomaten sitter klistermärken för presidentens hjälpfond. Priset på grönsaker har gått upp. Annars märks inte så mycket av landets värsta naturkatastrof någonsin.

Karin Lundbäck
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Campus till Lahore University of Management Studies skulle göra många högskolor avundsjuka. På det parkliknande området ligger strama tegelbyggnader utspridda. Studenterna knappar på Iphones och i en hall dånar musik för att flagga för skolteaterns nya uppsättning. Den enda byggnaden som skiljer sig från ett amerikanskt universitetsområde är moskén. I kvinnornas avdelning ber tjejer i jeans och t-shirt bredvid tjejer i fotsida kappor och heltäckt hår.

Här på Lums, ett av Pakistans främsta elituniversitet, finns inget som påminner om att en femtedel av hela landet stod under vatten för två månader sedan och att 20 miljoner drabbade pakistanier nu har en svår tid framför sig. I kafeterian sitter ekonomistudenterna Mariam Isaq och Haseeb Ali och äter en snabblunch före eftermiddagens föreläsning.

Laddar…