Kvinnojour misstänks för brott

Två medarbetare vid vid en kvinnojour i Jönköpings län har delgivits misstanke om brott. Det gäller medhjälp till grov egenmäktighet med barn. De förnekar brott och hävdar att de handlat i god tro. Ett åtal skulle vara förödande, menar kvinnojourernas ordförande i Jönköpings län.

Publicerad
Annons

Jouren hyrde lägenhet åt en kvinna från Jämtland som levde under falskt namn i Småland tillsammans med sina söner. Hon dömdes i höstas till tio månaders fängelse för att under 2004 ha gömt barnen undan pappan, som hade ensam vårdnad om dem.

Kammaråklagare Lise-Lotte Tegler i Eksjö inledde förundersökning i fallet för ett år sedan. Under hösten har två medarbetare vid den småländska kvinnojouren och ytterligare en kvinna delgivits misstanke för medhjälp till grov egenmäktighet med barn, alternativt skyddande av brottsling, brott som i detta fall kan leda till böter eller kortare fängelsestraff.
– Parallellt pågår också en förundersökning om misstänkt tjänstefel inom kommunen av bland annat skolpersonal, säger Lise-Lotte Tegler till SvD.se.
Åtal kan vara att vänta inom några månader, säger Tegler till SvD.se

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons