Värmeböljan slog till

Publicerad
Alexander Komte Möller, tio år, hoppar från en av pilarna vid stranden på Långholmen. Trots kylan har han badat säkert tio gånger i sommar, men mest i Skåne och Spanien.
– Det har inte varit så himla jättebra väder, men idag är det bra, säger han. Om det ska fortsätta att vara fint väder vet man ju inte, konstaterar han.
– Det beror på han där uppe.

Alexander Komte Möller, tio år, hoppar från en av pilarna vid stranden på Långholmen. Trots kylan har han badat säkert tio gånger i sommar, men mest i Skåne och Spanien. – Det har inte varit så himla jättebra väder, men idag är det bra, säger han. Om det ska fortsätta att vara fint väder vet man ju inte, konstaterar han. – Det beror på han där uppe.

Foto: THERESE JAHNSON
Karolina, Viktor och Liv Lindström, två år, äter pannkakor med sylt och grädde på en filt vid Långholmsbadet.
– Vi är inne i ett semestermood. Vi tar det lugnt bara, även om det förstås kunde ha varit finare väder den här sommaren, säger Karolina Lindström. 
Nästa vecka ska familjen åka på festivalen Urkult.

Karolina, Viktor och Liv Lindström, två år, äter pannkakor med sylt och grädde på en filt vid Långholmsbadet. – Vi är inne i ett semestermood. Vi tar det lugnt bara, även om det förstås kunde ha varit finare väder den här sommaren, säger Karolina Lindström. Nästa vecka ska familjen åka på festivalen Urkult.

Foto: THERESE JAHNSON
Giada Spigolon, från Italien men sedan åtta månader tillbaka boende i Sverige, är besviken på den svenska sommaren.
– Jag trodde nog att det skulle vara varmare på sommaren här, säger hon när hon tillsammans med systersonen Zeno Verner luktar på blommorna i Långholmens caféträdgård. Samma sak tycker hennes italienska gäster. Men idag är alla glada över värmen och har cyklat omkring i Stockholm.
– De hade bara med sig sandaler och svala kläder, inte ens jackor, säger hon.

Giada Spigolon, från Italien men sedan åtta månader tillbaka boende i Sverige, är besviken på den svenska sommaren. – Jag trodde nog att det skulle vara varmare på sommaren här, säger hon när hon tillsammans med systersonen Zeno Verner luktar på blommorna i Långholmens caféträdgård. Samma sak tycker hennes italienska gäster. Men idag är alla glada över värmen och har cyklat omkring i Stockholm. – De hade bara med sig sandaler och svala kläder, inte ens jackor, säger hon.

Foto: THERESE JAHNSON
James Cederklint 4 år och mamma Ann Ahlner, är några av dem som badar på Långholmsbadets fullpackade strand.James gillar att göra snurrar med badringen.
– Det har ju varit väldigt regnigt den här sommaren, men idag är det skönt, säger Ann Ahlner.

James Cederklint 4 år och mamma Ann Ahlner, är några av dem som badar på Långholmsbadets fullpackade strand.James gillar att göra snurrar med badringen. – Det har ju varit väldigt regnigt den här sommaren, men idag är det skönt, säger Ann Ahlner.

Foto: THERESE JAHNSON
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons