Lag Qviberg vill driva HQ i likvidation

Under gårdagen höll HQ en stökig maratonstämma. Vinnare i de osäkra frågorna blev lag Qviberg, med en hårfin seger över HQ:s valberedning. Under stämmans gång blev lag Qvibergs agenda plötsligt tydlig: De försökte rösta igenom förlsag som innebär att HQ hamnar i likvidation. På så sätt skulle en skadeståndstalan inte bli aktuell.

SvD, TT, Carolina Neurath
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det gamla danspalatset Nalen intogs i går av 137 aktieägare, beredda på en dramatisk föreställning. Till skillnad från vanliga börsbolagsstämmor hemsöktes inte denna av pensionerade passiva aktieägare som lockats dit av gratiskaffe och ostmackor. I stället var varje aktieägare på plats en aktiv deltagare. Med varsin elektronisk röstdosa som de tilldeltas innan stämmans öppning hade varje person en avgörande röst i frågorna som skulle hanteras under stämman, som blev närmare fem timmar lång.

Inför stämman var laguppställningen tydlig: HQ:s valberedning med advokat Christer Sandberg i spetsen, som representant för storägaren Sten Mörtstedt, kämpade förgäves mot den andra falangen ledd av Johan Qviberg, son till Mats Qviberg.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons