Nya trion på Socialdepartementet

Visions ordförande Annika Strandhäll, 39 år, blir ny chef på Socialdepartementet och ska ansvara för socialförsäkringsfrågorna. Sjukvårdsminister blir SSU-basen Gabriel Wikström, 29 år medan Åsa Regnér, 50 år, får flytta hem från Bolivia och ta hand om frågor om barn, äldre och jämställdheten.

Publicerad
Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S),  39 år.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S), 39 år.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Folkhälsa-, sjukvård- och idrottsminister Gabriel Wikström (S), 29.

Folkhälsa-, sjukvård- och idrottsminister Gabriel Wikström (S), 29.

Foto: JESSICA GOW / TT
Barn, äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), 49 år.

Barn, äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), 49 år.

Foto: TT
Annons

Ingen i den nya trion på Socialdepartementet har funnits med i förhandstipsen. Bara en av dem, Gabriel Wikström, har med sig den socialdemokratiska partiboken till departementet medan både Annika Strandhäll och Åsa Regnér officiellt är utan partibok.

Annika Strandhäll har sedan 2011 varit ordförande för det fackförbundet Vision med 168 000 medlemmar som jobbar i privat eller offentlig regi inom kommunerna, landstingen eller kyrkan. Det är ett TCO-förbund och hette tidigare Kommunaltjänstemannaförbundet. Hon har varit mycket engagerad i frågor som handlar om jämställdhet och strukturella löneskillnader som gör att de som jobbar i kvinnodominerade yrken tjänar mindre än de som jobbar i mansdominerade verksamheter.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons