50-årig hotellera går i graven

Det är bråda dagar på Scandic Continental i centrala Stockholm. Hotellet har visserligen inga hotellgäster men nu ska snart allt i byggnaden vara tömt och borta inför det nya stora bygge som väntar på platsen – bland annat ett nytt storhotell.

Klas Andersson
Publicerad
Annons

Det har varit en hel del turer fram och tillbaka men nu ser det stora projektet ut att vara i hamn, både vad gäller arkitektonisk utformning och beslutsprocessen i Stockholms stad. På platsen för befintliga Scandic Continental kommer att skapas ett nytt stort fastighetskomplex som längst ned innehåller en av den kommande Citybanans stora nedgångar. Däröver hamnar butiker och ytterligare en liten bit upp ett stort hotell som ska rymma cirka 400 rum.

Strax före jul stängde nuvarande 50-årsjubilerande Scandic Continental för gott. Hotelldirektören Pernilla Johansson är nu en av få som finns kvar där i hotellets personalrullor. Hon kommer under hela januari att tillsammans med det Stockholmsbaserade företaget 4cycle, med återanvändning som bärande affärsidé, fixa det allra sista.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons