Ledare

Sanna Rayman:Bättre att behålla valmyndigheten

Sanna Rayman
Hur går ett extra val till? Svar: På samma sätt som ett vanligt val, men med kortare tidsfrister. Tiden för förtidsröstning och budröstning kortas till tio dagar. Röstning på utlandsmyndigheter får starta tidigast tjugonde dagen före valdagen. Partibeteckningar för nyval ska registreras en vecka efter det att beslut om valdag har meddelats. Bläddra för att få svar på varför ett extra val behövs.
Hur går ett extra val till? Svar: På samma sätt som ett vanligt val, men med kortare tidsfrister. Tiden för förtidsröstning och budröstning kortas till tio dagar. Röstning på utlandsmyndigheter får starta tidigast tjugonde dagen före valdagen. Partibeteckningar för nyval ska registreras en vecka efter det att beslut om valdag har meddelats. Bläddra för att få svar på varför ett extra val behövs. Foto: TT
Sanna Rayman
Publicerad
Annons

En strävan att minimera myndighetsfloran är förvisso en god strävan. Men ett synnerligen olämpligt nedläggningsobjekt är det som Olle Wästberg, ordförande i 2014 års demokratiutredning, skrev om i går på DN Debatt – nämligen Valmyndigheten.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons