”Högermännen som kan ta sig fram i USA”

Ted Cruz och Marco Rubio är två republikanska kandidater, särskilt värda att hålla ögonen på när den amerikanska nomineringsprocessen nu drar igång på allvar, skriver artikelförfattaren.
Ted Cruz och Marco Rubio är två republikanska kandidater, särskilt värda att hålla ögonen på när den amerikanska nomineringsprocessen nu drar igång på allvar, skriver artikelförfattaren. Foto: Matt Rourke/AP, Nati Harnik/AP

Bakom uppmärksammade Donald Trump finns flera intressanta republikanska kandidater. Inför det första viktiga valet i Iowa är det värt att intressera sig för Ted Cruz och Marco Rubio, skriver Björn Ottosson, som forskar om amerikansk utrikespolitik.

Publicerad
Annons

Det är nu bara några dagar till valet i Iowa. Valet är bara första steget i partiernas långa nomineringsprocess. För demokraterna har Hillary Clinton varit den givna kandidaten från början. Hon har aldrig haft någon riktig utmanare, och allt talar för att hon kommer att nomineras, även om hon inte vinner i Iowa. Bernie Sanders framgångar förklaras mer av demokraternas glesa startfält än något annat, eftersom det fick honom snabbt att framstå som det enda alternativet. Men Sanders är en osannolik kandidat och frågan är om han ens vill bli president. Säkert är dock att han vill påverka debatten och ju längre han är kvar desto mer tvingas Hillary mer vänsterut än hon önskar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons