ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

En hisnande negativ förändring

Så illa som befarat och lite därtill. Så kan man sammanfatta Swedbanks rapport för tredje kvartalet nu på morgonen. Nya kreditförsluter på 6,1 miljarder kronor ger en sammantagen rörelseförlust på 2,5 miljarder. Banken väljer att inte göra några nedskrivningar i Baltikum – det överraskar.

Jan Almgren
Publicerad
Annons

Det är en märklig tid vi lever i. Det senaste årets katastrofer på den internationella finansmarknaden i allmänhet och den baltiska marknaden i synnerhet gör att Swedbanks gigantiska förluster börjar bli vardagsmat. Bankens samlade resultat för årets tre kvartal är nu nere i minus 8,7 miljarder kronor. Det ska ställas mot lika mycket i vinst för ett år sedan. Det är en negativ förändring på 16 miljarder kronor på 12 månader. Hisnande.

Ändå levererar Swedbanks vd Michael Wolf en rapport som i stora delar kommer in i linje med förväntningarna. Rörelseresultatat på minus 2,5 miljarder var visserligen lite sämre än förväntat men kreditförlusterna – huvudnumret i rapporten – var precis så stora som aktieanalytikerna hade trott, 6,1 miljarder.

Laddar…