Skandal pressar Hollande

Presidentpalatsets säkerhetsagenter skjutsade en maskerad François Hollande på motorcykel till romantiska möten med en skådespelerska i ett kärleksnäste som har kopplingar till en korsikansk gangster. Skandalen lär dominera på den presskonferens som Frankrikes president ska hålla inför 600 journalister i dag.

Publicerad
François Hollande och Valerie Trierweiler.

François Hollande och Valerie Trierweiler.

Foto: THIBAULT CAMUS/AP
Annons

Historien är smått osannolik: François Hollande, 59, ska ha inlett ett kärleksförhållande med skådespelerskan Julie Gayet, 41, som förra året förekom i en reklamfilm för Hollande och socialistpartiet. De ska ha träffats för intima stunder i en lägenhet i Paris snobbiga åttonde arrondissemang, helt nära Elyséepalatset där Hollande bor tillsammans med sin offentliga flickvän, journalisten Valérie Trierweiler.

Tidiga medierapporter gjorde gällande att lägenheten ägs av en korsikan som förra året dömdes till 18 månaders fängelse för sin inblandning i en spelhärva styrd av ett korsikanskt brottssyndikat. Den dömde sade dock att han inte har något med lägenheten att göra, men att hans ex-fru och barn i perioder bodde där. Det var också ex-frun som lånade ut lägenheten till presidentens älskarinna Julie Gayet (lilla bilden).

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons