Vem är du av sju miljarder?

Inom kort beräknas det att vi är över sju miljarder människor i världen. För att ta tillvara på det historiska ögonblicket har flera medier gjort djupdykningar i befolkningsstatistik. Både brittiska tv-kanalen BBC och Unfpa (United Nations Population Fund) har utvecklat internettjänster där användaren, genom att uppge sina personuppgifter, ser var hon passar in i populationskartan.

SvD
Publicerad
Annons

Till exempel kan du få reda på hur många människor som totalt levt före dagen du föddes, hur många som levde när du föddes och hur många som kommit till världen – och lämnat den - sedan du föddes. Du kan också se hur stor del av befolkningen som lever i städer samt hur fördelningen män och kvinnor har sett ut under din livstid.

Kampanjerna har blivit virala succéer på både Facebook och Twitter. Just nu sprids flera tusen meddelanden om dagen under rubriken #7billion på Twitter och genom att folk delar länkar med varandra på Facebook. Kampanjerna har sammanslagits med Undp (United Nations Development Programme) som samtidigt marknadsför sitt biståndsarbete under parollen ”Take One Action Against Poverty”, en webbtjänst där användarna uppmanas att skicka in bilder på sig själva när dom gör någonting för att motverka fattigdom i världen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons