ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

SD-kvinnor: ”Utgår från att Erik Almqvist prövas”

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Erik Almqvist måste genomgå samma prövning som alla andra medlemmar som anklagas för att ha uttryckt sig rasistisk och kränkande. Det menar SD-kvinnors ordförande Carina Herrstedt. ”Att använda sådana ord är oacceptabelt”, säger hon till SvD.se.

Tobias Olsson
Publicerad

För bara några veckor sedan gick Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ut och lovade att städa upp i leden. Extremister, rasister och rättshaverister uppmanades att lämna partiet – annars hotade uteslutning. En mjukare bild av partiet skulle skapas och Åkesson sade att det nu råder nolltolerans inom partiet.

Men nu visar Expressens film att en av Jimmie Åkessons närmaste politiker, riksdagsledamoten och partiets ekonomisk-politiske talespersonen Erik Almqvist, använt ord som ”blatte-lover”, ”babbe”, ”fitta” och ”hora” i ett bråk i Stockholm sommaren 2010. ”Nej, det är inte ditt land, det är mitt land”, sade Almqvist, som då var ordförande i partiets ungdomsförbund, till komikern Soran Ismail under bråket.

Laddar…