Tidningar anmäler dataintrång till Säpo

Flera lösenord till mejlkonton som tillhör journalister på Aftonbladet och Expressen sprids via ett twitter-konto som påstås tillhöra den före detta SD-riksdagsledamoten William Petzäll. Men enligt Petzälls juridiska ombud är det inte han själv som twittrar. Sverigedemokraterna tror att det handlar om en smutskastningskampanj för att skada partiet.

Tobias Olsson, Karin Thurfjell, Alexandra Hernadi
Publicerad
Annons

Uppgifterna på twitter-kontot fick tidningen Expressen att på tisdagen anmäla det misstänkta dataintrånget till Säkerhetspolisen. Chefredaktör Thomas Mattsson säger till SvD att tidningens egen utredning har kommit fram till att uppgifterna kan stämma.

– Vi har gjort en polisanmälan. Efter att ha samkört uppgifterna som finns spridda på Twitter med våra egna datasystem kan vi dra slutsatsen att det skett misstänkta dataintrång. Men vem som gjort det eventuella intrånget vet vi förstås inte än. Och vem som publicerat uppgifterna på Twitter vet vi inte heller. Det uppges vara William Petzäll, men hans juridiska ombud förnekar det, säger Thomas Mattsson.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons