Ny båttrend för de riktigt rika

Det finns olika sorters problem. För de riktigt superrika har en ny trend kunnat noteras, rapporterar CNBC: de måste skaffa en extra yacht vid sidan av deras första yacht.

Nils-Olof Ollevik
Publicerad
Annons

Problemen har hopat sig för de superrika, bokstavligt talat, men det finns också lösningar. Ta det här med lyxyachter; Det räcker inte med att skaffa sig en lyxbåt för några hundra miljoner, man ska också anställa en besättning som sköter den och passar upp och man måste ha en försvarlig anhopning tillbehör för sin egen och gästernas bekvämlighet. Vi talar om helikoptrar, mindre utflyktsbåtar (som för övrigt inte är så små), vattenskotrar, u-båt och bilar (man ska ju hoppa i land ibland).

Lösningen är motsvarigheter till flottans trängfartyg, det vill säga speciella förrådsfartyg som följer moderyachten i kölvattnet lastade med de skrymmande leksakerna och andra förnödenheter. Det ger också möjligheter att öka sällskapsytorna, bygga ytterligare en spa-avdelning och kanske en biograf ombord på moderfartyget, samt skaffa större och lyxiga utflyktsbåtar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons