Med egna ord: Steve Martin

Steve Martin, banjospelande och romanförfattande komiker, som är aktuell som Clouseau i filmen Rosa pantern 2, svensk premiär imorgon.

Publicerad
Annons

Jag älskade Peter Sellers i Rosa Pantern-filmerna när jag var yngre. I slutet av 70-talet, precis efter jag gjort filmen The Jerk (Supernollan), träffade jag Sellers på ett stå upp-komiker-evenemang på Hawaii. Jag hade fått mycket kritik för The Jerk som var ganska kontroversiell när den kom, och Peter Sellers kom fram till mig och sa ”Jag vet vad du går igenom nu. Jag vill bara säga att jag gillar vad du gör”. Det betydde mycket för mig.

Det var på grund av Peter Sellers storhet som jag först tvekade när jag blev tillfrågad att skriva manus och spela huvudrollen i en Rosa Pantern-remake, inför första filmen som kom 2006. Det och den franska accenten. Jag var tvungen att frigöra mig från Sellers gestalning av Clouseau under arbetet med filmen och skapa något helt eget, annars hade det aldrig funkat. Jag tycker tvåan blev roligare än ettan. Alla är klara i sina karaktärer på första inspelningsdagen. Det är fördelen med uppföljare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons