”Hon har utvecklats något enormt”

Senast brände hon som storfavorit.
Nu ska hon ta revansch.
Räkna med Jan Hellstedts Glideagante i onsdagens V64-omgång på Solvalla.
– Hon är definitivt med och gör upp om segern, säger Mantorptränaren.

Publicerad
KANAL 75
Foto: KANAL 75
Annons

För andra veckan i rad är det jackpot på V64-spelet. Därmed kan en ensam vinnare med sex rätt håva in hisnande 13 miljoner kronor. En häst som kan vara värd att ha i åtanke när miljonerna ska bärgas är fyraåriga Glideagante (V64-6). Efter tre galoppmisslyckanden kom hon till Jan Hellstedt i Gränna för ett knappt år sedan och hos honom har det på tio starter blivit tre segrar och 180 000 kronor insprunget.
– Hon har utvecklats något enormt genom att gå felfritt och även om jag fortfarande tycker att hon ser ut som en liten ynklig råtta är det en intressant häst som jag tror kan bli riktigt bra, säger Hellstedt.

Senast var Glideagante spelad till 14 för tio på vinnarspelet, men trots att hon fick ta över ledningen efter knappt halva loppet tvingades hon att släppa en konkurrent förbi sig på upploppet.
– Vi plockade bort brodden ur skorna och det var inte alls bra. Hade hon fått det fäste hon behöver tror jag att hon hade bitit ifrån sig.
Även den här gången kommer Glideagante att tillhöra de mer betrodda hästarna och från ett fint andraspår bakom bilen tror Hellstedt på bra chans.
– Jag tror definitivt att hon är med och gör upp om segern.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons