Avslöjandena ger oss ännu sämre köttfärs

Åter har en Ica-handlare avslöjats med att märka om gårdagens kött på ett otillåtet sätt. Lösningen som ska få både kunder och handlare att känna sig trygga i charken är lika enkel som genial: ännu äldre kött som packas i Västerås.

Publicerad
PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /
Annons

Efter Uppdrag gransknings avslöjande om hur gammal köttfärs märkts om och försetts med senare bästföredatum i fyra Ica-butiker har ett pärlband av rapporter strömmat in från landets livsmedelsinspektörer, senast från Uppsala.

En följd av vinterns ivriga bakteriejakt är att många butiker helt gett upp den lokala hanteringen och att deras kunder alltså inte längre kan köpa nymald köttfärs. Istället får de fryst kött eller färs som packats i modifierad atmosfär vid ICA:s centrallager i Västerås som servar hela landet. Då är hållbarhetstiden plötsligt förlängd till fem dygn, lågt räknat. I gengäld ska den strikta hygienen borga för att ingen oönskad bakterie får fäste, i annat fall kan ju många bli sjuka istället för, ja, hur många är det egentligen?

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons