ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Brutalt mord chockar arabvärlden

GENÈVE Chockvågor sprids över arabvärlden efter ett bestialiskt mord på en gravid egyptisk kvinna i en domstol i tyska Dresden. I måndags begravdes kvinnan i Egypten där hon hyllas som martyr, medan svala tyska reaktioner likställs med rasism.

Gunilla von Hall
Publicerad
Annons

Den 31-åriga Marwa al-Sherbini slängdes tillsammans med sin treårige son ut från en park i Tyskland 2008 av en tysk man med ryskt ursprung. Den 28-årige mannen anklagade henne för att vara terrorist bara för att hon bar huvudduk, hijab. Hon polisanmälde honom, och han dömdes till 750 euro i böter för att han smädat hennes religion. Mannen överklagade dock domen och parterna möttes åter i rättegång i Dresden förra veckan.

Men där plockade mannen plötsligt fram en kniv och högg den gravida al-Sherbini 18 gånger framför ögonen på hela rättssalen samt hennes man och lille son. Al-Sherbini var gravid i tredje månaden med sitt andra barn, och hennes liv stod inte att rädda efter knivhuggen. Hennes man försökte ingripa och rädda sin hustru men av någon outgrundlig anledning sköt tysk polis honom i benet. Han befinner sig nu på sjukhus med kritiska skador. Polisen uppges ha misstagit honom för att vara angriparen.

Laddar…