”Invandrarna motor i svenska ekonomin”

Svenska invandrare startade nu ikoniska företag i USA som bussbolaget Greyhound och varuhuskedjan Nordstrom, skriver författarna.
Svenska invandrare startade nu ikoniska företag i USA som bussbolaget Greyhound och varuhuskedjan Nordstrom, skriver författarna. Foto: Jae C Hong/AP

Mångfald är avgörande för sysselsättning och tillväxt. Sverige och USA delar erfarenheter inom området integration, skriver USA:s ambassadör Mark Brzezinski, Rafael Bermejo, IFS, och Peter Dahlen, AmCham Sweden. De lanserar nu ett svenskt upphandlingsprogram för invandrarföretagare.

Publicerad
Annons

Sverige, liksom många andra länder i Europa, står inför stora utmaningar likväl som stora möjligheter när det gäller integrationen av invandrare. För att integrationen ska bli framgångsrik är det viktigt att svenska företag involveras. Därför lanserar den amerikanska handelskammaren i Sverige (AmCham Sweden), den Internationella Företagarföreningen (IFS) och den amerikanska ambassaden ett program för upphandling från invandrarägda företag i Sverige i syfte att öka mångfalden bland leverantörer. Detta partnerskap bygger på en övertygelse om att invandrarägda företag i hög grad bidrar till att skapa arbetstillfällen och ekonomisk tillväxt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons