Missvisande namn blunder för Friends Arena

I samband med avtäckandet av nya nationalarenan Friends Arena i Solna ska även en ny skyskrapa invigas. Men namnet på den intilliggande byggnaden klingar inte så väl ihop med de skandaler som präglat bygget av idrottsplatsen. Skyskrapan ska nämligen heta ”Arena Gate”.

SvD Näringsliv
Publicerad
Annons

För många är Friends Arena starkt kopplat till de rättsliga skandalerna som präglat bygget av den nya nationalarenan det senaste året. Att skyskrapan intill arenan nu ska heta ”Arena Gate” gör sg en del lustiga över på nätet. På en inofficiell Facebook-sida för Friends Arena hittar man till exempel den här formuleringen: ”OBS! Arenagate är alltså INTE namnet på den påstådda 'mutskandalen', utan ett kontors- och hotellkomplex intill arenan. (hoppas vi kan undvika det missförståndet i fortsättningen)”.

Själva ordet ”Gate” används ofta som samlingsord för politiska skandaler. Ordet kommer från början från Washington Posts avslöjande om ett inbrott på det demokratiska högkvarteret på hotellet Watergate i Washington. Skandalen växte uppåt i leden och till slut tvingades sittande president Richard Nixon avgå.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons