Sandvik flyttar in i World Trade Center

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Sandviks nya huvudkontor landar i World Trade Center i Stockholm. Stålkoncernen hyr cirka 2500 kvadratmeter i detta fastighetskomplex nära Stockholms Centralstation. Kontraktet löper på fem år, uppger fastighetskonsulten Newsec i ett pressmeddelande.
Fastigheten ägs av tjänstepensionsbolaget Alecta och har en total uthyrningsbar yta på 46000 kvadratmeter. Trots att många nya kontorshus poppat upp i World Trade Centers närhet på sistone är fastigheten för närvarande fullt uthyrd.
När Sandvik för en tid sedan informerade om att huvudkontoret skulle lämna Sandviken till förmån för Stockholm kom det som en stor överraskning för de flesta. Redan då var dock koncernchef Olof Faxander tydlig med att det nya huvudkontoret skulle ligga mycket centralt, nära Centralstationen. Ett viktigt motiv, enligt honom, för att välja just World Trade Center är att det finns stora konferensutrymmen i fastigheten.
Newsec förvaltar fastigheten på uppdrag av Alecta. Nu inleds en ombyggnad och uppgradering av lokalerna.
Sommaren 2012 blir lokalerna disponibla för Sandvik, enligt Jonas Törnell som är affärsansvarig på Newsec Asset Management.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons