”Dramaten ska bli min nästa pjäs”

”Det gäller att berätta något för en ny publik, något de inte har sett förut,  med en ny vinkel. Så arbetar en konstnär”, säger Marie-Louise Ekman i sitt nyvita arbetsrum.
”Det gäller att berätta något för en ny publik, något de inte har sett förut, med en ny vinkel. Så arbetar en konstnär”, säger Marie-Louise Ekman i sitt nyvita arbetsrum. Foto: DAN HANSSON

NY CHEF. Marie-Louise Ekman vill ha in mer komik på Dramaten och ge plats för oväntade möten. Redan innan hon tillträdde överraskade hon med att Elverket ska bli barn- och ungdomsscen. Att vara chef ser hon som ett konstnärskap – ”Dramaten är en performance som heter duga”.

Anna Ångström
Publicerad
Annons

Chefsrummet på Dramaten med utsikt över Nybroplan är kritvitt. På golvet ligger en vit dansmatta av samma sort som användes i Mats Ek rosade uppsättning på Kungliga Operan av Orphée – ett av deras många samarbeten under årens lopp.

–Det är roligt att gå in i ett nytt rum och göra det till sitt. Det här är som ett oskrivet blad. Om det var ett minnenas rum så ska det synas att det nu ska handla om nuet och framtiden, förklarar Marie-Louise Ekman och jämför med sin konstnärsateljé.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons