Resebranschen slår säljrekord

Ingen har glömt förra sommarens dåliga väder och gladast för det är den svenska resebranschen. 20 procents ökad försäljning är resultatet hittills i år för flera av de stora researrangörerna.

Anna-Karin Storwall
Publicerad
Annons

– Vi slog försäljningsrekord för lördag, söndag, måndag, säger Agneta Åstrand, informationschef på resebolaget Apollo, som främst inriktar sig på Grekland, Turkiet och Kroatien.
På Always konstateras samma sak. Åtta av tio sommarresor är redan sålda och försäljningen har under de senaste veckorna legat 20 procent högre jämfört med samma tid förra året.
– Många minns förra sommarens trista väder och hur de huttrade i år på nationaldagen. Blir det regn på midsommarafton kan jag garantera att veckan efter blir full, säger Annika Heinmetz, informationschef på Always.

I en Sifo-undersökning nyligen svarade var fjärde svensk att årets skatteåterbäring skulle läggas på resande, förra året var den siffran bara 5 procent. För många av skattedeklaranterna har dessutom skatteåterbäringen kommit betydligt tidigare i år, lagom innan sommarsemestrarna.
– Skatteåterbäringen samt det dåliga vädret och att vi befinner oss i en högkonjunktur ger effekter på hur svenskarna bokar sina resor, säger Agneta Åstrand.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons