Erkännande kan bana väg för fred

Regeringars beslut att erkänna Palestina banar väg för en bättre framtid för oss alla. Att det israeliska Labourpartiet har valt att stödja Netanyahus destruktiva strategi är skamligt, skriver Avraham Burg, tidigare talman i Knesset.

Publicerad
Stannar vi vid dagens enstatslösning dömer vi både 
israeler och palestinier till en fortsatt verklighet 
dominerad av våld, död och förstörelse, skriver 
Avraham Burg.

Stannar vi vid dagens enstatslösning dömer vi både israeler och palestinier till en fortsatt verklighet dominerad av våld, död och förstörelse, skriver Avraham Burg.

Foto: YVONNE ÅSELL
Annons

I israeliska medier kunde jag nyligen läsa att oppositionsledaren, tillika ledaren för Labourpartiet i Israel, min gode vän Isaac Herzog, hade kontaktat Sveriges statsminister Stefan Löfven för att kritisera den svenska regeringens mycket viktiga beslut att erkänna en palestinsk stat. I många år var jag själv medlem i Herzogs parti; jag representerade dem i Israels parlament Knesset och på dess mandat tjänstgjorde jag som Knessets talman. Till min besvikelse så har den inriktning Herzog drivit under flera år gjort det omöjligt för mig att stödja partiet. När de numera aktivt stöder en fortsatt ockupation och de fruktansvärda konsekvenser denna leder till tvingas jag i stället att reagera mot den politiken.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons