Borg vill stoppa riskkapitalets skatteflykt

Trycket måste öka på arbetsmarknadens parter att hitta lösningar som underlättar för ungdomar att få jobb. Det anser finansminister Anders Borg (M) som annars hotar med lagstiftning. Anders Borg vill också snarast täppa till möjligheterna för riskkapitalbolag att undkomma skatt i Sverige och förhindra att pengarna i stället förs över till Cayman Islands eller andra skatteparadis.

Publicerad
Annons

Det var på en pressträff på Moderaternas kansli i Gamla stan som Borg tillsammans med M-ledamöterna i finansutskottet, Anna Kinberg-Batra och Elisabeth Svantesson, presenterade en rapport om hur man ser den svenska ekonomiska politiken framöver. Den viktigaste punkten handlade om att komma åt ungdomsarbetslösheten som är extremt hög i Sverige.

– Vi kan förändra inom den svenska modellen som ska vara kvar. Det finns behov av att parterna arbetar för att öka flexibiliteten och omställningen. Vi måste hitta sätt där unga lättare får in en fot på arbetsmarknaden exempelvis genom korttidsarbeten som i Tyskland och andra instegslösningar. Om parterna visar resultat och kommer fram till avtal ska vi från regeringens sida hjälpa till och exempelvis temporärt sänka arbetsgivaravgifter eller ändra a-kasseregler, sade Anders Borg.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons