SVT börjar sända tecknat från Japan

Nu intar japansk anime SVT för första gången. Hon heter Cardcaptor Sakura och är en liten tecknad skolflicka med de obligatoriska jätteögonen och pyttemun. Från och med måndag och 70 avsnitt framåt kommer Sakura att fånga magiska kort i Barnkanalen.

Publicerad
Annons

Det är Jan Erik Wieselberg på SVT Programinköp som slagit till. Han har intresserat sig för anime, som tecknad japansk film kallas, i många år, men det gällde att hitta rätt sorts anime.

– Väldigt mycket anime är inriktad på science fiction, kommande världskrig och skräck och ofta väldigt våldsam. Jag sökte efter något som var mera fantasifyllt som filmsuccén Spirited away av Hayao Miyazaki.
Sakura är en flicka i tioårsåldern, som en dag hittar en underlig bok i källaren. När hon öppnar den råkar hon släppa ut en mängd magiska kort, så kallade clow kort, som ställer till bus där de far fram. Sakura måste fånga in dem för att det inte ska bli fullständigt kaos. Till sin hjälp har hon en liten björnliknande figur, Kerberos, som är satt att vakta korten. För varje kort som Sakura fångar in, får hon en ny magisk kraft att använda i jakten på nästa.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons