ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Explosion på israelisk turistbuss i Bulgarien

En buss med israeliska turister ombord utsattes för en explosion i en förmodad terrorattack i staden Burgas i Bulgarien på eftermiddagen. Minst sex människor har dödats och ett 30-tal skadats, enligt bulgariska myndigheter.

Ia Wadendal
Publicerad

Talesmän för det bulgariska inrikesministeriet säger till nyhetsbyrån AFP att explosionen inträffade strax före kl 18 svensk tid på parkeringsplatsen vid flygplatsen Sarafovo i staden Burgas, vid Svartahavskusten. Uppgifterna om hur många som dödats och skadats varierar fortfarande. Enligt den senaste rapporten från den bulgariska nyhetsbyrån Novinite skadades ett 30-tal israeler och fördes till sjukhus, många av dem ungdomar. Tre av dem är allvarligt skadade och i kritiskt tillstånd. De bulgariska myndigheterna anser att explosionen var en terrorattack.

Två och en halv timme efter explosionen framträdde Burgas borgmästare Dimitar Nikolov i bulgarisk teve och berättade att en av de allvarligt skadade avlidit. Nio personer saknas fortfarande, och dödssiffran är därför osäker. Borgmästaren i Burgas sade också till tevekanalen att det fanns högexplosiva sprängmedel som avsiktligt placerats i bussens bagageutrymme. Ett bombteam är på plats och håller på med en teknisk undersökning. Den buss som exploderade är helt utbränd och det återstår bara ett metallskelett.

Laddar…