Recension

Entourage möter Office Space i ny serie

Trots lama datanördskämt om att ha problem med att möta kvinnor växer Silicon Valley till sig. Mike Judge är en öm satiriker som klarar av att navigera framåt via karaktärsutvecklingen hos egensinniga programmerare och den gemensamma Palo Alto-drömmen - en app som erövrar världen. 

 

Hynek Pallas
Publicerad
Annons

”Har ni toaletter eller hamnar korvarna i molnet?” I den nya säsongen av HBO:s komediserie ”Veep” gör huvudpersonen, vicepresident Selina Meyer, ett besök i Silicon Valley. Efter att ha introducerats för en smart klocka på ett coolt it-bolag tar hon ner pretentionerna några snäpp och återför chefen – ett förvuxet barn som tjänar mer i minuten än hon gör på ett år – till mänskligheten.

Det skulle lika gärna kunna vara reklam för HBO:s nya, mycket roliga, komediserie ”Silicon Valley”. Serien, skapad av Mike Judge, kan bäst beskrivas som en blandning av regissörens kultfilm ”Office space” och tv-serien ”Entourage”, ”Silicon Valley” kretsar kring en stjärna på uppgång, men en stjärna ur Judges stall av alldagliga kontorsråttor istället för en narcissistisk Hollywoodskådis.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons