ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Bråttom sätta pris på miljön”

Det är först genom att prissätta miljötillgångar och, faktiskt, vad miljön uträttar, som vi möjligen kan komma tillrätta med miljöproblemen och klara de problem vi står inför. Det menar professor Gretchen Daily vid Stanford som förutom sin egen forskning också är rådgivare åt ett flertal regeringar i miljöfrågor.

Nils-Olof Ollevik
Publicerad

– Tyvärr är jag rädd att det har gått för långt. Vi kommer inte att kunna stoppa den pågående klimatförändringen, möjligen begränsa den och kanske lindra konsekvenserna, säger Gretchen Daily, så kallad Bing-professor i miljövetenskap vid universitetet Stanford i San Francisco. I slutet av november tilldelades Gretchen Daily Volvos Miljöpris 2012.

I det avseendet har hon efterhand anslutit sig till pessimisterna men hon tycker ändå att det inte finns någon anledning att ge upp hoppet. Insikten om att rovdriften på naturen inte kan fortsätta som hittills och att varje ingrepp i naturen får konsekvenser på något annat har spritt sig till beslutsfattarna i politik och företag, menar Gretchen Daily.

Laddar…