Björklund om Lundsberg: ”Sorgligt”

Skolinspektionen beslutade i dag att riksinternatet Lundsberg ska stängas i minst ett halvår efter den uppmärksammade ”nollningen” då elever brändes med strykjärn. ”Det som hänt är sorgligt”, slog utbildningsminister Jan Björklund fast på en pressträff. Läs SvD:s liverapportering om skandalen – från misshandel till ministerreaktion.

Hannes Delling
Publicerad
Annons

12:28 SvD Webbredaktion:
Hej! Här kan du följa vår liverapport om Skolinspektionens pressträff kring Lundsberg i Storfors. Vi startar runt 13.15. Läs SvD.se:s senaste nyhet, publicerad under förmiddagen, om den omstridda ”nollningen” på Lundsberg. Marie Wallenberg, ordförande i Stiftelsen Lundsbergs skola, säger så här till SvD: ”- Det råder ingen som helst tvivel om att det är helt oacceptabelt och bryter mot alla våra regler om kränkningar och diskriminering. Det är solklart. Så frågan är: Hur kunde det ske?”

12:30 SvD Webbredaktion:
Marie Wallenberg säger också till SvD att stiftelsens styrelse ska fatta ett beslut om skolledningens framtid inom kort. Beslutet kommer att meddelas tidigast i morgon, torsdag.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons