Recension

SexSkickligt avlyssnade stämningar

KRYPANDE ORO Förväntningarna är inställda på övergrepp när den elvaåriga flickan följer med en man på semester i Frankrike. Eller är det en idyll? Sara Villius har en imponerande förmåga till inlevelse i ungdomars turbulenta känsloliv, skriver Magnus Persson.

Publicerad
Annons

Myra är en söt elvaårig flicka som har sommarlov. Hon skall snart åka iväg på läger och vara borta i tre veckor. I väntan på det hänger hon med de andra barnen på heldagsutflykter och badar. Sådan är den anspråkslösa upptakten till Sara Villius nya bok Sex. För den som läst någon av hennes tidigare två böcker, debutromanen ”Nej, det är en snöklump” (2002) eller kortprosasamlingen ”Battle” (2003), kommer den plötsliga och obehagliga vändningen inte som en överraskning.

På väg till badbussen träffar hon en dag en vuxen man. De börjar prata och hon följer med honom i hans bil. Han heter Carl Fredrik och kallas för CF. Telefonnummer utväxlas och när det blir dags att åka på läger sätter sig istället Myra och CF på ett flygplan på väg till södra Frankrike. De är borta en vecka och flickans mamma anar ingenting.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons