Relationer är det viktiga

Relationer, både de privata och i arbetslivet, är det viktigaste för att vi ska vara nöjda med livet. Förtroendet för och en bra relation till chefen är avgörande för att trivas på jobbet visar en studie från Kairos Future.

Publicerad
Annons

Omvärldsbevakningsföretaget Kairos Future har gjort en stor studie – Generation ambition – av människor i åldern 30–50 år i sex europeiska länder. Det är generationen mitt i livet som ångar på med karriär och familj. Bland annat ville Kairos Future ta reda på hur man kan få arbetsgivare att bli bättre på att möta dessa människors behov och bli attraktiva som arbetsgivare.

En av de viktigaste förklaringarna varför vissa människor får livet att gå ihop och är nöjda är att de lyckas skapa goda relationer, både i privatlivet och på jobbet. De privata relationerna, främst den med sin partner, är förstås det allra viktigaste, berättade de ansvariga för studien, Ulf Boman och Daniel Salzer, när studien presenterades igår. Men i yrkeslivet är relationer också oerhört viktiga.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons