Stora reaktioner på nedläggningar

Försvarsmaktens planerade förbandsnedläggningar vållar starka reaktioner. Oppositionen kräver blocköverskridande samtal. Försvarets ledning betonar att inget ännu är ­bestämt. Men i skånska Revinge är oron stor.

Publicerad
Annons

SvD:s nyhet om att förband på en rad orter ska läggas ned tvingade i går Försvarsmakten att kalla till presskonferens. Där presenterades Högkvarterets dokument med förslag om nedläggningar. Huvuddelen av SvD:s uppgifter bekräftades med några undantag. De orter som drabbas hårdast är Luleå, Arvidsjaur, Karlsborg, Uppsala och Eksjö (dock inte Halmstad och Revinge som SvD uppgav). Försvaret betonar dock att det enda som är säkert är att det kommer att ske förändringar av gårdagens dokument.

– Det är ett arbetsläge. Det är ett underlag som tagits fram i Högkvarteret och det presenterar vi för förbandscheferna för att de ska kunna vara delaktiga i processen. Det kommer säkert innebära att den här kartan vi presenterat kommer att förändras, sade Försvarsmaktens generaldirektör Marie Hafström.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons