Övernattningarna du aldrig glömmer

Hotellsängar i all ära, men ibland vill man krydda semestern med lite mer äventyrliga övernattningar. Eller vad sägs om en natt på museet, Chelseas hemmaarena eller bland trätopparna i Norrland?

Publicerad
Annons
Mäktigt boende på Tree Hotel.

Mäktigt boende på Tree Hotel.

Foto: Instagram/livingonearth

1 / 5

Tree hotel

Mäktigt boende på Tree Hotel. Foto: Instagram/livingonearth

I skogarna i Harads, utanför Luleå, hittar du Tree Hotel – ett unikt boende där du bor i rum uppe bland trädtopparna. Med utsikt över Luleälven, och mil av skog, är det ett ställe där du verkligen kan finna lugnet. Hotellet strävar efter att vara ett naturnära boende, av hög standard, där stress ska försvinna.

Annons
Annons
I detta anspråkslösa hus skrev John Steinbeck "Vredens druvor". I dag kan du hyra det.

I detta anspråkslösa hus skrev John Steinbeck "Vredens druvor". I dag kan du hyra det.

Foto: Airbnb

2 / 5

Litterära drömmar

I detta anspråkslösa hus skrev John Steinbeck "Vredens druvor". I dag kan du hyra det. Foto: Airbnb

Bär du på författardrömmar, eller vill du bara känna litteraturens vingslag? Då föreslår vi en litterär semester i något av de klassiska författarhem som finns för uthyrning på bostadssajten Airbnb.

Välbevarad kalifornisk 40-talsnostalgi väntar i Nobelpristagaren John Steinbecks skrivstuga i Pacific Grove på halvön Monterey. I det näpna trähuset med turkosa fasader och snedtak knattrade Steinbeck fram ursinniga samtidsskildringar som ”Vredens druvor” medan han såg ut över trädgården (sök på ”John Steinbeck's writer's studio).

Den som hellre vill fly civilisationen tar sikte på timmerstugan i Taos, New Mexico, där britten Aldous Huxley experimenterade med LSD och skrev sitt dystopiska epos ”Du sköna nya värld”. Stugan, som ligger mitt i en skog med en gojibärodling som närmaste granne, har garanterat dålig mobilmottagning och inget wifi (sök på ”Huxley cabin”).

Om det känns för djärvt kan man boka Charles Dickens tvårummare i Covent garden, London. Den moderna inredningen känns förvisso inte särskilt Dickensk, men kom ihåg att historien sitter i väggarna och inte i möblerna (sök på ”Charles Dickens lofty apartment”).

Annons
Annons
The Natural History Museum of London.

The Natural History Museum of London.

Foto: Colourbox

3 / 5

En natt på museet

The Natural History Museum of London. Foto: Colourbox

Något mer äventyrligt än en ”natt på museet” har vi svårt att tänka oss. Det är Natural History Museum i London som varje månad arrangerar ”dino snore”-övernattningar för alla som vill veta vad som händer på museet efter stängning. Man kan välja mellan familje- och vuxenövernattning. I den sistnämnda varianten ingår trerättersmiddag, provsmakning av insekter, livemusik, barer och nonstop-visning av monsterfilmer.

Annons
Annons
Stamford Bridge är perfekta övernattningsstället för Chelsea-fanet.

Stamford Bridge är perfekta övernattningsstället för Chelsea-fanet.

Foto: Colourbox

4 / 5

Övernatta på Chelseas arena

Stamford Bridge är perfekta övernattningsstället för Chelsea-fanet. Foto: Colourbox

För fans av engelsk fotboll smäller det dock högre att övernatta på Chelsea FC:s hemmaarenaStamford Bridge. Övernattningar arrangeras ett par gånger per säsong och inkluderar besök i omklädningsrummen, spelargången och en säng i Chelsea FC-museet.

Annons
Annons
colourbox.com / MAXPPP
Foto: colourbox.com / MAXPPP

5 / 5

Sov bland vargar

Foto: colourbox.com / MAXPPP

Inte tillräckligt farligt? Då är det WolfLodgei norska Narvik som gäller. Här bor man mitt i en vargpark med stora fönster åt alla håll så att man alltid kan se vad vargarna gör. Övernattningsrummen nås genom en tunnel från parkens stängsel.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons