ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Tre med livshotande skador efter attacken

Avspärrningar, räddningstjänst och polis på platsen i centrala Vetlanda där en man skjutits i samband med ett polisingripande.
Avspärrningar, räddningstjänst och polis på platsen i centrala Vetlanda där en man skjutits i samband med ett polisingripande. Foto: Carl Carlert/TT

Sju personer skadades, tre med livshotande skador, när en man i 20-årsåldern gick till attack med ett tillhygge under onsdagen i Vetlanda. Den misstänkte mannen sköts av polis och fördes också han till sjukhus. Händelsen utreds som försök till mord, men det kan finnas terrormotiv.

Kristin Westesson
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det var strax efter 15-tiden som mannen ska ha angripit flera personer i centrala Vetlanda. Först konstaterades det att fyra personer blivit skadade under attacken, men senare framkom det till polisen att sju personer skadats, samt den misstänkte som vårdas för sin skottskada.

Under kvällen meddelade Region Jönköping att tre personer har livshotande skador, två är allvarligt skadade, två har skador som beskrivs som måttliga och en vårdas för lindriga skador.

Laddar…