Ministern: Understryker det allvarliga läget

Utbildningsminister Anna Ekström (S) ser inte stängningen av högstadieskolorna i Stockholm som så dramatiskt, eftersom det är möjligt att bedriva undervisningen på distans eller ta igenom undervisningen under vårterminen.
Utbildningsminister Anna Ekström (S) ser inte stängningen av högstadieskolorna i Stockholm som så dramatiskt, eftersom det är möjligt att bedriva undervisningen på distans eller ta igenom undervisningen under vårterminen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Utbildningsminister Anna Ekström (S) säger att stängningen av högstadieskolorna i Stockholm ligger helt i linje med det som regeringen gjort möjligt.

– Den här rekommendationen som kommer från smittskyddsläkaren i Stockholm understryker hur allvarligt läget är.

Petronella Uebel/TT
Publicerad
Annons

Hon berättar att regeringen redan i mars beslutade om en helt ny förordning som gör det möjligt för en skola att gå över till distansundervisning om till exempel Folkhälsomyndigheten rekommenderar det för hela landet, vilket skett i gymnasieskolan två gånger.

Det är också möjligt att göra det om smittskyddsläkaren i regionen rekommenderar det för att begränsa smittspridningen eller om det är väldigt många lärare som är sjuka så att man inte kan bedriva undervisning.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons