Står vi inför en ny revolution i Iran?

Även i Paris har det under helgen hållits demonstrationer i protest mot iranska Mahsa Aminis död.
Även i Paris har det under helgen hållits demonstrationer i protest mot iranska Mahsa Aminis död. Foto: ABACA/Shutterstock

PODD | Protesterna fortsätter i Iran. Kvinnor bränner sina slöjor och klipper av sitt hår - samtidigt som regimen brutalt slår ner på dem som demonstrerar. Trots det fortsätter människor att riskera sina liv runt om i landet.

SvD
Publicerad
Annons

22-åriga Mahsa Amini greps den 13 september då hennes huvudsjal, hijab, inte bars på rätt sätt enligt landets moralpolis. Tre dagar senare bekräftades hon död. Fallet har lett till massiva protester runt om i hela Iran. Protester som har blivit våldsamt nedslagna av regimen, men som trots det fortsätter att öka i styrka. Runt om i världen hålls också stödmanifestationer och demonstrationer.

Vad skiljer de här protesterna mot de vi sett tidigare? På en kvart får du veta om protesterna den här gången kan leda till verklig förändring för landets kvinnor. Med Shora Esmailian, kulturjournalist med rötter i Iran och Alexander Hultman, reporter på SvD.

Efter reklamen visas:
Står vi inför en ny revolution i Iran?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons