ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Tv-kollen vill ha en ”Real world Drottningholm”

Kungens 50 år på tronen har resulterat i flera dokumentärer, till exempel ”Kungen med två ansikten”.
Kungens 50 år på tronen har resulterat i flera dokumentärer, till exempel ”Kungen med två ansikten”. Foto: Warner Bros. Discovery

PODD | Kung Carl Gustaf har suttit 50 år vid tronen och Åsa Linderborg lever ut sin dröm om att vara hovreporter i ”Kungen med två ansikten”. Tv-kollen förfasas över den senaste vågen av kungahusporträtt.

SvD
Publicerad

Alla vill berätta om kungen i år. Den ena dokumentären efter den andra tar upp barndomstrauman och kungens förbjudna politik, som ändå lyser igenom här och där.

I Discoverys ”Kungen med två ansikten” lyfter Åsa Linderborg även hanteringen av släktbanden till nazivänner, bristen på insyn och faktumet att en kung inte kan åtalas för brott. Vad händer om kungen skulle begå ett mord?

Men den stora frågan är: Kan det nånsin bli annat än skvaller eller PR när svensk media tar sig an kungahuset?

Tv-kollen efterlyser en ”Real world Drottningholm” med kameror i alla rum. På omkring 15 minuter djupdyker Tove Norström och Elias Björkman i svensk kungabevakning.

Efter reklamen visas:
Tv-kollen vill ha en ”Real world Drottningholm”

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.