Sju av tio stora företag vill ändra arbetsmiljön

Nya föreskrifter om social arbetsmiljö ska vända utvecklingen med allt fler sjuka på grund av hög arbetsbelastning. Nästan sju av tio stora företag uppger att de kommer förändra sitt arbete med arbetsmiljön. Det visar en färsk undersökning bland över 500 personalchefer.

Sandra Johansson
Publicerad
Annons

Antalet sjuka på grund av hög arbetsbelastning har ökat med 70 procent de senaste fyra åren enligt Arbetsmiljöverkets senaste undersökning. I mars började nya föreskrifter om bland annat stress i arbetsmiljön att gälla i ett försök att vända utvecklingen. Och de tycks ge effekt på arbetsgivarna.

I en undersökning bland över 500 personalchefer gjord av analysföretaget IC Potential uppger 51 procent att de kommer att förändra sitt arbete på grund av de nya föreskrifterna. Men reaktionen på föreskrifterna ser olika ut beroende på bransch och företagsstorlek. Störst förändring uppges ske i stora företag där nästan 7 av 10 företag med fler än 200 anställda menar att föreskrifterna kommer att påverka arbetsmiljöarbetet. Även inom offentlig förvaltning får föreskrifterna effekt; där säger två av tre personalchefer att arbetet kommer förändras.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons