ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ebba Buschs dilemma i KD-skandalen

Ebba Busch.
Ebba Busch. Foto: Stina Stjernkvist

PODD | Det har blåst upp till storm i ett redan krisande Kristdemokraterna. Partisekreterare Johan Ingerö, en nyckelperson har fått lämna sin post efter anklagelser om ofredande från en av de största KD-profilerna Sara Skyttedal. Vad får krisen i partitoppen för konsekvenser för partiet?

SvD
Publicerad
Efter reklamen visas:
Ebba Buschs dilemma i KD-skandalen

KD:s partisekreterare Johan Ingerö lämnade hastigt sitt uppdrag 14 mars. Bakgrunden var en polisanmälan, skrev han senare själv på Facebook. Senare på kvällen gick även hans partikollega EU-parlamentarikern Sara Skyttedal ut på Facebook och berättade att hon anmält en partikamrat. Anmälan handlar om en händelse som ska ha ägt rum 2014.

Både Ingerö och Skyttedal har varit drivande i den omsvängningen som Kristdemokraterna gjort de senaste åren och varit betydelsefulla för partiledaren Ebba Busch. Så vad händer nu?

På en kvart får du veta vad krisen i partitoppen får för konsekvenser och hur Ebba Busch ska tackla mardrömsstarten i regeringen. Med Henrik Torehammar, inrikespolitisk kommentator på SvD.

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.