Reinfeldt uppges ha åkt till Turkiet

Statsminister Fredrik Reinfeldt har kritiserats för att ha varit frånvarande efter terrordåden i Norge. Nu kommer uppgifter om att osynligheten berodde på en semesterresa till Turkiet.

Publicerad
Statsminister Fredrik Reinfeldt.

Statsminister Fredrik Reinfeldt.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Annons

Dagen efter terrorattentatet höll statsministern en kort presskonferens. Sedan dess har han inte synts till. Han deltog inte i minnesstunden i norska Sjömanskyrkan på Södermalm i söndags. I fredags samlades tusentals i en ljusmanifestation för öppenhet och tolerans på Sergels torg i Stockholm. Inte heller då var Fredrik Reinfeldt med. I stället representerade justitieminister Beatrice Ask Moderaterna. Från flera håll har det kommit kritik mot att Reinfeldt har varit allt för osynlig i samhällsdebatten och manifestationerna efter terrorattentaten. Hans presskontakter har hela tiden svarat att statsministern inte har haft möjlighet att delta, men de har inte velat specificera varför.

Nu kommer uppgifter om att statsministerns frånvaro berodde på en semesterresa. Enligt
Nyheter 24 reste Fredrik och Filippa Reinfeldt till turistorten Antalya i Turkiet i söndags morse, två dagar efter attentatet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons